Projektledare inom IT

Publiceringsdatum: 2024-06-20

Funderar du på att söka jobb inom data/it? Alingsås kommun är på jakt efter en skicklig projektledare, it och du kan vara rätt person för jobbet. Alingsås kommun söker någon som vill arbeta heltid under 6 månader eller längre. Kanske är det du?

Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Alingsås som är tjänsteorten. Företaget Alingsås kommun erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som projektledare, it har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Har du vad som krävs för att arbeta som projektledare, it hos Alingsås kommun? Ansök innan söndag den sjunde juli 2024 och ta reda på det!


Jobbannons

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, kulturhus, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar, Nolhaga lantgård, Nolhaga Parkbad samt föreningsstöd. Inom hela förvaltningen arbetar idag cirka 420 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER

Kultur- och utbildningsförvaltningen har en bred och variationsrik flora av olika system som ska stödja verksamheternas behov av en modern och anpassad IT-infrastruktur för att lösa sina uppdrag. Vi ser digitalisering som en nyckelfaktor för att lösa våra uppdrag i framtiden, du kommer vara navet i det arbetet inom förvaltningen och stötta verksamheterna för att de ska nå sina mål.

Vi har påbörjat ett arbete med att långsiktigt stärka vår kapacitet inom dataskydd och informationssäkerhet för att utveckla uppföljning, utredning och informationsklassning, där vi ser att denna roll kommer att fortsätta driva det arbetet framåt tillsammans med kollegor i den administrativa enheten.

Viss del av tjänsten kommer att vara att projektleda olika IT-projekt och upphandlingsprocesser och vara delaktig i behovsanalyser. Vi är intresserade av AI och vi vill jobba vidare inom området vilket kommer att bli en del av din roll.

I nära samarbete med den förvaltningsinterna IT-gruppen, som du leder, arbetar du med att säkerställa relevant stöd till verksamheterna inom system- och digitaliseringsutveckling. Rollen innebär också omfattande kontakter med IT-avdelningen samt externa leverantörer.

Du kommer att delta i förvaltningsövergripande nätverk för samordning och samverkan förvaltningar emellan.

KVALIFIKATIONER

Krav för tjänsten är eftergymnasial utbildning, gärna inom systemutveckling, digitalisering, offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande för tjänsten är att ha arbetat med dataskydd och informationssäkerhetsfrågor samt har några års erfarenhet av liknande arbete.

Arbetsuppgifterna har många kontaktytor, både internt och externt som kräver att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi söker en projektledare med teknisk kompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitaliseringsutveckling. Du har kunskap om tekniska verktyg och en förmåga att lösa komplexa tekniska problem i samråd med andra. Kommunikation och samarbete är nyckelkompetenser för rollen som projektledare i denna teknik- och IT-miljö.

Som person är du nyfiken, ambitiös och har en vilja att lära dig nya saker. Du är inte rädd för utmaningar och är en prestigelös teamplayer som uppskattar att samarbeta med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnAlingsås kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2120001553
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, IT
YrkesområdeData/IT

Ansökan

Alingsås kommun söker en person till denna tjänst som projektledare, it med placerings i Alingsås. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, it hos Alingsås kommun skickar du in din ansökan senast 2024-07-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Projektledare inom IT-säkerhet eller signalskydd

Försvarets Materielverk söker tre personer till tjänsten som projektledare, it i Stockholm.

2024-07-05

Mer info

Projektledare inom IT till HRM Software i Växjö

Maxkompetens Sverige AB söker en person till tjänsten som projektledare, it i Växjö.

2024-07-01

Mer info

Projektledare inom IT och digitalisering

Nexer AB söker en person till tjänsten som projektledare, it i Göteborg.

2024-06-07

Mer info