Samordnande Projektledare

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Letar du efter anställning inom bygg och anläggning? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Centio Consulting Group AB genom att arbeta som projektledare, bygg och anläggning. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Centio Consulting Group AB - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba tills vidare.

För detta jobb är Göteborg den angivna tjänsteorten. Centio Consulting Group AB har just nu ett ledigt jobb som projektledare, bygg och anläggning. Sök jobbet som projektledare, bygg och anläggning hos Centio Consulting Group AB och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast onsdag den tjugoåttonde augusti 2024.


Jobbannons

Vi söker en Samordnande projektledare tillTrafikverket i Göteborg.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Centio Consulting Group AB och arbeta som konsult.

Tjänsten är på heltid.

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kunden vilket ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.

Uppdraget

Trafikverket söker enSamordnande Projektledare för förberedelseprojekt Västlänken i Göteborg.Konsultuppdraget gäller övergripande projektledning, föreberedelseprojektet men stöd inomprojektets delprojekt kan förekomma. Samordnande Projektledare startar uppdraget under september 2024 med succesiv upptrappning under hösten -24, dock vid ingång januari 2025 fullt ut enligt beskriven omfattning.I uppdraget ingår överföring av kunskap till anställda på Trafikverket avseende de arbetsuppgifter som resurskonsulten utför åt Trafikverket.Förberedelsearbete gällande Varbergstunneln kan även komma att ingå i uppdraget.

Förberedelse projektet har pågått under ca två år och är etablerat. Projektet är bemannat medegen personal och konsulter men fler resurser kommer tillföras succesivt.Samordnande Projektledaren kommer att ha en ledande och i vissa fall stödjande roll. Syftet äratt agera som samordnande projektledning övergripande och för samordning mellan de olikadelprojekten. Anläggningsinformation, BEST, Installation/Tekniska system, Byggnadsverk,Stationsförvaltning och stödfunktioner. Rollen som Samordnande Projektledare innefattar enhög grad av flexibilitet och socialt samspel.Uppdraget som Samordnande Projektledare är att se som en erfaren (senior) roll. Rollen förutsätter en förmåga i att leda andra. Till stöd finns upphandlad senior processledare som agerarsom direkt stöd till projektets samordnande projektledare och delprojektledare.I uppdraget ingår att ta fram förslag på ytterligare bemanning av förberedelseprojektet och attbistå vid framtagandet av upphandlingsunderlag för dessa resurserna.

I huvudsak ska de operativa aktiviteterna utföras inom respektive delprojekt men det liggerinom den Samordnande Projektledarens ansvar att säkerställa att alla delar som kommer att tas över av Underhåll (UH) vid Västlänkens överlämnande är fördelade på ett delprojekt. Detär därför fördelaktigt men inte nödvändigt att den Samordnande Projektledaren har en bredteknisk kompetens som täcker flera teknikområden.Samordnande Projektledare och processledaren assisterar och stödjer de olika delprojektet därdet är aktuellt och behov föreligger, detta inom respektive delprojekts ansvarsområden och leveranser.

Arbetsuppgifter- Upprätta projektets övergripande aktivitets- och tidplan samt säkerställa att allt projektrelaterat arbete inom delprojektenutförs i enlighet med dessa planer.- Upprätta nedbruten budget inom delprojekten och övervaka att allt projektrelaterat arbete sker inom projektets budget.- Samordna med övriga delprojektledare.- Vid behov leda övriga delprojektledare.- Stödja i processen kring delprojektens aktiviteter och leveranser där det är aktuellt- Med stöd av respektive delprojekts organisationer säkerställa att anläggningsutformning och krav är uppfyllda eller avsteg dokumenterade vid mottagning av anläggning. - Vidmakthålla och vid behov utveckla projektets nödvändiga samarbetsforum med Program Västlänken samt övriga.- Kontinuerligt rapportera till projektets sponsor- Följa upp delprojekten i enlighet med fastställd kvalitetsstandard.- Ansvara för upprättande av kontrollplan inom förberedelseprojektet och för underliggande delprojekt.- Bevaka att erforderliga myndighets tillstånd, externa avtal, bygglov etc. finns.- Att överlämning/mottagning och kuskapsöverföring till etablerad förvaltningsorganisation säkerställs. - Sammanställa och kontinuerligt genomföra riskhantering inom förberedelseprojektet samt med underliggande riskhantering för respektive delprojekt.

Krav (OBS, obligatoriska)

Dokumenterad kunskap och flerårig (minst 5 år) arbetslivserfarenhet av att i rollen som projektedare, programledare eller likvärdigt ha samordnat och ansvarat för styrning av multidiciplina infrastrukturprojekt, program eller likvärdigt2. Minst 5 års arbetslivserfarenhet av att utveckla och arbeta med metoder för styrning och uppföljning av större multidiciplina infrastrukturprojekt, program eller likvärdigtArbetslivserfarenheten ska inte vara äldre än 10 år. 3. Mycket god kunskap om entreprenadjuridik såsom AB, ABT, ABK. Ha mycket god kunskap för inköpsprocesserna LUF och LOU.4. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med statliga eller kommunala organisationer5. Behärska svenska i tal och skrift. 6. Ha goda kunskaper i Microsoft Office. 7. Inneha B-körkort.

Om oss

Centios övergripande mål är att vara ett konsultbolag som erbjuder smarta och hållbara lösningar som utvecklar samhället på ett positivt sätt.

Våra medarbetare erbjuds villkor som är anpassade för individen. Det innebär att arbetstider, arbetsomfattning, arbetsplats och kompetensutveckling så långt som möjligt anpassas utifrån medarbetarens behov.

Bland våra medarbetare hittar du engagerad personer som brinner för samhällsutveckling. Vi jobbar i små grupper där du kan bidra med dina erfarenheter samtidigt som du får ta del av andras kunskap och erfarenhet.

För oss är det viktigt med välmående och att hitta en sund balans mellan arbete och fritid. Därför har vi en nollvision mot stress och sätter trivsel och hälsa främst.

Läs gärna mer om oss på centio.se.

Vänligen skicka ditt CV på svenska.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnCentio Consulting Group AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5591532907
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Centio Consulting Group AB söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos Centio Consulting Group AB skickar du in din ansökan senast 2024-08-28.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Senior IT Projektledare

Techster Solutions AB söker en person till tjänsten som projektledare, it i Stockholm.

2024-06-28

Mer info

Senior IT Projektledare med erfarenhet av IT infrastrukturprojekt

Vajbi AB söker två personer till tjänsten som projektledare, it i ospecificerad arbetsort.

2024-06-29

Mer info

Projektledare

Innovate Consulting Hjo AB söker tre personer till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Göteborg.

2024-06-28

Mer info